Natuurboerderij Lindehoeve

De Natuurboerderij valt niet meer weg te denken uit Dalfsen. Al ruim 16 jaar is het een vaste waarde aan de Koesteeg.

Op het terrein van de Natuurboerderij gebeuren mooie dingen. Zo biedt het mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt samen met vrijwilligers op diverse onderdelen een aangename en nuttige dagbesteding. Hierbij vindt een nauwe samenwerking plaats met Talent Ontwikkeling Philadelphia (TOP). Iedereen komt hier tot zijn recht en beleeft plezier aan wat hij of zij doet. Of het nu het verzorgen van de dieren is of het werken in de diverse tuinen is, houtbewerking of kaarsen maken. Ze voelen zich welkom en worden gewaardeerd. Ze sluiten altijd met een tevreden gevoel hun werkdag af.

Toekomst
‘En daar verandert in de toekomst weinig aan. Het blijft een plek van rust waar je fijn kunt werken, rondlopen en kunt genieten van alles wat het erf te bieden heeft. En het wordt er alleen maar nóg leuker en gezelliger. Want er komt ‘nieuw volk’ op het erf. En nieuwe activiteiten. Daarmee maken we het erf nog aantrekkelijker. We gaan meer samenwerken met sociaal maatschappelijk betrokken organisaties. Denk bijvoorbeeld aan de Ambachtelijke Vechtdal Zorgbrouwerij. Want deze krijgt op Poort van Noord een eigen plek op het erf. Daarnaast ligt gaat En het concentreren van de activiteiten van TOP Talent Vechtdal Philadelphia in en rond de hoeve.


Dit betekent voor ons dat er interne verhuizingen op het erf zullen plaatsvinden.Zo worden bijvoorbeeld dierenverblijven verplaats; ze krijgen een nieuwe ruimere stal. 

De komst van de brouwerij betekent ook dat de dagbestedingsactiviteiten dan op één plek plaatsvinden. De ene dag werken op de Natuurboerderij, de andere dag in de brouwerij.  Minder gereis meer naar verschillende locaties en vooral voor de cliënten de werkplek op één locatie. We zien alleen maar pluspunten voor de toekomst en kijken ernaar uit!’ Van mensen die er vanuit de dagbesteding werken tot de vrijwilligers en bezoekers.

Het moet een plek zijn en blijven worden waar iedereen zich thuis voelt. Van vrijwilligers tot toeristen.

Meer informatie over Natuurboerderij Lindehoeve:
www.natuurboerderijdalfsen.nl