Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij

De Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij is een kleinschalige brouwerij die al sinds 2015 bier brouwt. Maar doet dit vanaf eind 2016 in de voormalige gymzaal aan de Molendijk 11 in Dalfsen, een tijdelijk onderkomen dat van de gemeente is gehuurd.

‘We zijn blij met de huidige huisvesting in de oude gymzaal aan de Molendijk. Er wordt met plezier gewerkt door iedereen. En ook de lokale en regionale samenwerking met onder andere Eshuis Drukkerij, Runderen van Rechteren en Boer Gerard Vossen is uitstekend. Maar het is een tijdelijke huisvesting. De locatie krijgt een andere bestemming.

We waren afgelopen jaren naarstig op zoek naar een andere locatie voor de brouwerij. Dat viel niet mee. Als brouwerij heb je ruimte en een praktische inrichting nodig. Veel locaties vielen daarom af. Ook de gedachte om een geheel nieuw pand neer te zetten speelde door ons hoofd. Maar hoe? En waar? Uitgangspunt is in ieder geval om de nieuwe brouwerij gasloos en energieneutraal te maken. Het gebruik van groene energie en het respecteren van het milieu staan voorop bij de nieuwbouw.

Een aantal van onze cliënten van Talent Ontwikkeling Philadelphia (TOP) werkt ook afwisselend op de Natuurboerderij Lindehoeve aan de Koesteeg. Het contact is er. Er ontstaan ideeën en gaandeweg wordt het realistischer. En nu zijn we op weg naar Poort van Noord. Maar we zijn er nog zeker niet. Er moet nog veel gebeuren. Denk alleen al aan de financiering van een nieuwe brouwerij en het voldoen aan de wettelijke vereisten en regelgeving om tot nieuwbouw te komen. De eerste stappen zijn gezet. We blijven optimistisch.

Onze ambitie is groot. Wij dromen ervan dat Poort van Noord onderdeel gaat uitmaken van het toeristisch netwerk Vechtdal. Zodat bijvoorbeeld ook meer mensen die een fietstocht maken, het terrein opkomen voor een bezoek en een rustpauze.